KinderKans Coach praktijk

KinderKans
Coach
praktijk

Kindertolk

Kindertolk

Als kindertolk luister ik naar het verhaal van de ouder en vertaal daaruit de (onbewuste)boodschap van het kind. Als je de boodschap van je kind kunt(h)erkennen en aanvaarden, krijg je meer inzicht in jezelf. Het gedrag van je kind zal minder confronterend voor je zijn, omdat je inziet en begrijpt wat je zo raakt. Vaak gaat het om een vergeten deel in jezelf wat om aandacht en erkenning vraagt. Dit deel aandacht geven brengt verlichting aan jezelf en aan je kind. Een kindertolk vertaalt dus het verhaal van de ouder, het kind zelf is hier niet bij.

Hoe werkt een Kindertolk?

In het eerste gesprek neem ik een soort interview af, daarna maak ik een vertaling, deze bespreek ik in het tweede gesprek en na een tijdje is er desgewenst nog een vervolggesprek. Als ouder ga je aan de slag met wat je kind aan je spiegelt. Het spiegelgedrag van je kind zal vervolgens minder worden. Wellicht lastig voor te stellen, maar veelal zeer bijzonder om mee te maken en vooral ook de verandering die daarna plaatsvindt.

Wanneer ga je naar een Kindertolk?

Eigenlijk bij elk gedrag dat als “lastig” wordt ervaren en waar je als ouders zoekend in bent. Te denken valt aan:

boosheid
pesten of gepest worden
onzekerheid
angsten
dromerigheid
veel huilen
ruzies
jaloezie
prikkelgevoeligheid
ADHD, PDD-nos
er komt op school niet uit wat er in zit
niet zindelijk worden
slecht eten, slapen of groeien
verslavingen, anorexia
eczeem, verstopping, hoofdpijn, koortsen

Wil je meer over deze methode van Janita Venema (kindertolk) lezen? kijk dan op www.fluisterkind.nl

Gevoelsoefening voor ouders

Bij deze oefening leer je om een lastige, terugkerende situatie waarin je je met je kind bevindt terug te brengen tot een gevoel in je lichaam en dat fysieke gevoel simpelweg waar te nemen (voor wáár aan te nemen) en dan ook nog vanuit liefde te verwelkomen i.p.v. het weg te stoppen of er mee in gevecht te gaan etc. De stem die je hoort is van kindertolk Janita Venema.