KinderKans Coach praktijk

KinderKans
Coach
praktijk

Wat doet een Kindercoach?

In mijn praktijk begeleid ik ouders en kinderen vanaf 4/5 jaar met emotionele-, gedrags- en/of leerproblemen. Voor kinderen in de leeftijd van 4/5 jaar werk ik meestal via de ouders.

Tijdens het intakegesprek met de ouders ordenen we het verhaal en komen we tot een hulpvraag voor het kind. In de sessies die volgen ga ik met het kind op zoek naar zijn/haar kwaliteiten en mogelijkheden.  Het gaat die kwaliteiten vervolgens inzetten in situaties waar het het moeilijk mee heeft. Als kindercoach help ik het kind de oplossing in zichzelf te vinden, zodat het op eigen kracht verder kan gaan.  Hierbij maak ik gebruik van verschillende mogelijkheden, zoals gesprekstechnieken, spelvormen en creatieve werkvormen (tekenen, knutselen, muziek, visualisaties, verhalen, metaforen).

Graag ga ik samen met uw kind op zoek naar de oorzaken van de verwarring, de zorgen, het verdriet of andere emoties. Mijn werk is om de (echte) hulpvraag boven tafel te krijgen en een kind vaardigheden aan te reiken, waarmee het zelf beter zijn weg kan vinden.  Het kan zijn dat een kind een andere hulpvraag heeft dan de ouders veronderstellen. In dat geval ga ik verder met wat het kind aangeeft. Dit uiteraard in overleg met de ouders. Kindercoaching is vaak kortdurend, het traject duurt gemiddeld 4 à 5 sessies.

Een coach is soms nodig om het kind of de ouder te helpen weer in zijn/haar eigen kracht te staan.