nieuw-logo-presentchildKindertolk

Als kindertolk luister ik naar het verhaal van de ouder en vertaal daaruit de (onbewuste)boodschap van het kind. Als je de boodschap van je kind kunt(h)erkennen en aanvaarden, krijg je meer inzicht in jezelf. Het gedrag van je kind zal minder confronterend voor je zijn, omdat je inziet en begrijpt wat je zo raakt. Vaak gaat het om een vergeten deel in jezelf wat om aandacht en erkenning vraagt.

 

Hoe gaat het in zijn werk? In het eerste gesprek neem ik een soort interview af, daarna maak ik een vertaling, deze bespreek ik in het tweede gesprek en na een tijdje is er desgewenst nog een vervolggesprek. Als ouder ga je aan de slag met wat je kind aan je spiegelt. Het spiegelgedrag van je kind zal vervolgens minder worden.

 Wil je meer over deze methode van Janita Venema lezen? kijk dan op www.fluisterkind.nl

 Gevoelsoefening

Bij deze oefening leer je om een lastige, terugkerende situatie waarin je je met je kind bevindt terug te brengen tot een gevoel in je lichaam en dat fysieke gevoel simpelweg waar te nemen (voor wáár aan te nemen) en dan ook nog vanuit liefde te verwelkomen i.p.v. het weg te stoppen of er mee in gevecht te gaan etc